Casal Estiu '18

CASALS ESTIU 2018             

 ACTIVITATS ESTIU 2018

Egipte, reptes i enigmes  10.00h a 11.30h

L'Antic Egipte va crear una cultura tan rica que ha generat el seu propi camp d'estudi, però mentre que l'art egipci i la seva arquitectura s'han convertit en objectes perdurables de fascinació, encara hi ha molt que probablement sigui desconegut per a la majoria sobre aquesta famosa civilització . En aquest taller coneixerem la rica cultura Egípcia d'una manera dinàmica mitjançant reptes i enigmes de diferent dificultat, fent servir cada descobriment per a la següent activitat, de manera que totes estaran relacionades. A més ens situarem en una de les civilitzacions més reeixides, avançades i duradores de la història, creant el nostre propi Avatar i descobrint jeroglífics mitjançant els quals crearem el nostre nom. Desenvoluparem les habilitats intel·lectuals, socials i emocionals, mitjançant una gran varietat d'activitats des d'una metodologia activa i participativa.

Descobreix el potencial psicomotor per despertar les teves capacitats   10.00h a 11.30h

Mitjançant la psicomotricitat podem descobrir fins on som capaços d'arribar a les diferents àrees que concerneixen les nostres capacitats, tant físiques com verbals. Aquest taller tracta no només d'abordar tot el relacionat amb el motor, sinó també de fer exercicis de destresa bimanual, visomotora, sensorial, de respiració, etc. Així doncs, mitjançant aquesta dinàmica es poden potenciar totes les capacitats de nens i adolescents d'una manera lúdica, alhora que es traslladen aquestes tasques a la vida quotidiana, amb la finalitat d'incrementar les seves aptituds en totes les àrees possibles.

Aprofundit en un món d'invents   11.30h a 13.00h

El que avui tenim al nostre voltant, és el resultat de la creativitat i talent dels éssers humans que s'han succeït al llarg de la història. Conèixer el context de molts i significatius invents al llarg de la nostra història és el punt de partida d'un conjunt d'activitats orientades a desenvolupar la intel·ligència verbal, coneixement en diferents disciplines, desenvolupament d'habilitats manipulatives per a la creació d'invents històrics, coneixement i aplicació de la ciència i ser capaços de crear com altres ho han fet.

Màgia amb els números   15.00h a 16.30h

Les matemàtiques, i dins d'elles els números, són un dels camps més desitjats o més rebutjats pels nens i nenes. Per a tot tipus de perfils, el taller pretén motivar i convidar al gaudi cap als nombres, amb imaginació i interès, per desenvolupar els processos de raonament lògics, en l'aplicació de tasques numèriques i creatives.

Ràdio Despierta   16.30h a 18.00h

Ràdio Despierta és un taller orientat a l'aprenentatge i creació de diferents programes de ràdio en els que s'utilitzaran diversos formats. La ràdio ens ofereix un univers únic de comunicació en el qual cada nen / a pot aprendre a desenvolupar les seves habilitats comunicatives mitjançant un taller divertit i dinàmic. Ràdio Despierta és un taller que té com a objectiu principal fomentar la seva creativitat i raonament verbal, creant un espai participatiu que els serveixi com a eina per millorar la seva comunicació mitjançant la programació i realització d'un programa de ràdio.