Tallers d'Arts Plàstiques

  TALLER D'ARTS PLÀSTIQUES             

L'ensenyament artístic ofereix una educació integral basada en la creativitat i en el desenvolupament de la sensibilitat estètica.

Adreçat a nens i joves d'entre 6 i 16 anys.  Organitzats en grups molt reduits.  El taller s'inicia el divendres dia 4 d'octubre i finalitza amb el curs escolar al mes de juny.  Es realitzarà cada divendres a les 18.00h.

 

Taller d´arts plàstiques, expressió i autoconeixement. Descripció Mensual

Tallerista/ Docent_ Noemí Pérez Arenilla

Objectius generals

      - Completar i/o ampliar els continguts de cada etapa educativa (per a talents acadèmics i casos de precocitat)
      - Treballar els objectius de socialització i les habilitats comunicatives si es detecten necessitats específiques en aquest àmbit. Entrenament metacognitiu (per a talents simples) i aleatori (per a tots els alumnes) 

       - La interacció de l'alumne/a en el seu grup d'iguals al grup de taller.
        - Mesures de flexibilització.

Tallers de temàtica mensual (4 sessions pràctiques)

Temàtica d'Octubre 2019

          Començarem pel gènere del retrat/ autoretrat i tècniques seques simples, com el llapis de fusta, retoladors, tinta xina i complementarem amb tècnica mixta (fotocollage) i imatge fotogràfica.


Temàtica de Novembre 2019 

           Estudi formal de paisatge urbà i natural, a travès de les tècniques d´aigua com l´aquarel.la i la tempera. El paisatge de la nostra percepció i gust. Relació entre cromatisme i sentiments.


Temàtica del desembre 2019
              Continuem amb la tècnica de tempera/ gouasche i passar a un tema pictòric sempre recurrent: El bodegó (d´objectes i natura morta pròpia de l´hivern) I farem una pinzellada a la vessant artística del tapís, amb tradició i arrel a Sant Cugat, que actualment molts artistes contemporanis la hi treballen.


Temàtica de Gener 2020

   Per any nou ens endinsarem al món de l´escultura. Primer amb tècniques simples que parteixen del paper i cartolina, passant per la línia escultòrica del filferro i la massa de la plastilina i el fang. El color el tractarem en gairebé totes els vessants però també ´experimentarem amb l´escultura de materials quotidians com la pasta i els pals de pipa, on combinarem la tècnica amb el gouasche. Analitzarem i agafarem com a punt de partida, les obres i idees de diferents artistes escultors, catalans i internacionals. Un mes que pretén ser camp d´experimentació plàstic- manual i engrescador de les formes simples i abstractes. 


Temàtica de Febrer 2020

  Continuem febrer amb la vessant escultòrica que tant ens ha engrescat aquest darrer mes. Continuem amb el treball de materials simples, com el filferro, pasta de modelar i pals de pipa, per endinsar-nos en la creació de motlles, el treball artesanal del paper maixé o estructures geomètriques de llana.

  El cromatisme serà expressat per al mateix material com és el cas de la llana, com també l´aplicació del goausche o altres tècniques mixtes per donar color a les nostres obres.
Estudiarem la construcció de parts del cos humà o animal i les recrearem amb tècniques escultòriques com l´escaiola o els volums de cartó recoberts amb paper maixé. Les peces d´artistes internacionals i emergents ens serviran com a punt de partida visual per idear les nostres creacions.


Temàtica de Març 2020

  Aquest nou mes treballarem les tècniques de gravat i impressió (part 1). Noves tècniques artístiques en les peces, que aniran des de la gràfica del cartellisme, fins l´estampació de peces de roba. Utilitzarem materials simples per ser estampats en la bidimensionalitat del full de paper i d´altres més complexos per procedir a l´estampat. Realitzarem monotips únics, com un treball de talla d´un segell, que ens servirà per fer reproduccions infinites, entre d´altres activitats experimentals.
  Composicions monocromes i a tres tintes, noves tècniques, noves tintes, seran l´innovació de la temàtica i recerca gràfica d´aquest mes. L´estampació i reproducció de les obres és una nova manera d´entendre i desmitificar la peça artística com a única, ireproduïble e inaccessible. Com a mostra treballarem artistes excepcionals com a Tolousse Latreuc o William Morris.

 

Alguns dels seus treballs

prev next

Casals sant cugat, casals estiu, casals estiu sant cugat, tallers estiu, tallers estiu sant cugat, tallers per nens, activitats estiu superdotats, actividades verano altas capacidades, casals estiu altes capacitats, casals sant cugat nens, talleres creativos sant cugat, casals educatius sant cugat, casales educativos sant cugat, tallers educatius sant cugat, casals, educatius sant cugat, casals educatius barcelona, tallers educatius barcelona, casales educativos barcelona, talleres educativos barcelona.  Casals sant cugat, casals estiu, casals estiu sant cugat, tallers estiu, tallers estiu sant cugat, tallers per nens, activitats estiu superdotats, actividades verano altas capacidades, casals estiu altes capacitats, casals sant cugat nens, talleres creativos sant cugat, casals educatius sant cugat, casales educativos sant cugat, tallers educatius sant cugat, casals, educatius sant cugat, casals educatius barcelona, tallers educatius barcelona, casales educativos barcelona, talleres educativos barcelona. #Casals #santcugat, casals estiu, casals estiu sant cugat, #tallersestiu, tallers estiu sant cugat, tallers per nens, activitats estiu superdotats, actividades verano altas capacidades, casals estiu altes capacitats, casals sant cugat nens, talleres creativos sant cugat, casals educatius sant cugat, casales educativos sant cugat, tallers educatius sant cugat, casals educatius sant cugat, casals educatius barcelona, tallers educatius barcelona, casales educativos barcelona, talleres educativos barcelona. Talleres semana santa sant cugat. Talleres arte para niños. Artes plasticas en sant cugat. Tallers d'art per nens. Taller d'art a sant cugat. Tallers de setmana santa sant cugat.